Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: Brahms contra els telefilmes

diumenge, 9 d’octubre del 2016

El millor de la setmana: Brahms contra els telefilmes

Brahms Piano Quartet  Foto: L'Audiori
Després de la inauguració oficial de la temporada del Liceu la setmana passada, semblava que ja hi érem tots en la programació de música clàssica de Barcelona. Però no: encara quedaven alguns cicles importants per arrencar, com el Palau Piano, el cicle de Música de Cambra de L'Auditori, la temporada de la Banda Municipal de Barcelona o el cicle de Sopars Lírics. Tots ells es posen en marxa durant els pròxims dies.

Dit això, només ens queda una darrera observació que fer a la configuració de la cartellera. Té sentit que pel dimecres 12 d'octubre, festiu, hi hagi només dos concerts programats a tota la ciutat, mentre que entre dijous i divendres, tots dos dies laborals, s'acumulin fins a quinze propostes diferents? Sort que una de les previsions per a la tarda del 12 és la inauguració de la temporada de cambra a l'Auditori amb el Brahms Piano Quartet.

Senyors programadors, posin-li imaginació: igual el públic agraeix que els festius entre setmana tinguin una oferta d'oci alternativa a passar la tarda veient telefilms.



Dilluns, 10 d'octubre: Josep Colom inaugura el cicle estrella per a pianistes a Barcelona, ​​el Palau Piano que organitza el Palau de la Música Catalana amb grans figures de prestigi internacional. Colom, com explicava en la seva entrevista a Barcelona Clàssica, presentarà una nova lectura de Chopin i de com aquest músic, habitualment classificat com romàntic, té una gran influència dels seus predecessors J.S. Bach i W.A. Mozart. Entrada: 25 €

Dimarts, 11 d'octubre: L'Associació per al Foment de la Música Clàssica dedica el seu concert setmanal a una experiència diferent, amb l' Erik Om Trio.. El violí i el piano habituals en les formacions de cambra estaran acompanyats d'instruments exòtics, com el duduk armeni, el dijeridú, els bols tibetans o l'erhu xinès. Entrada: 15 €; anticipada, 12 €.

Dimecres, 12 d'octubre: Com sol passar en les jornades festives, la programació de concerts s'encongeix fins més enllà del que comprensible (per què no aprofitar que la gent té més temps lliure avui que altres dies?). Per sort, L'Auditori ha preparat un plat fort per a la tarda del dia 12, amb el Brahms Piano Quartet. El concert inaugura la temporada de música de cambra amb la reunió de quatre enormes músics formats, en major o menor mesura, a Barcelona, ​​i ara amb carreres disparades en les grans places de la música clàssica: el viola Joaquín Riquelme,, membre de la Filharmònica de Berlín; el violinista Josep Colomé, el violoncel·lista David Apellániz i el pianista Enrique Bagaria.  Entrada: 28 €

Dijous, 13 d'octubre: El Conservatori Municipal de Barcelona ofereix tots els dijous, a les 20 hores, un concert gratuït amb intèrprets vinculats a la institució. Aquesta setmana és el torn de la soprano Eulàlia Ara, acompanyada al piano per Tania Parra. Totes dues oferiran obres de Mahler, Strauss i Wagner. Qui tingui el dijous ocupat, ha de recordar que els dilluns, a les 20.15 hores, també hi ha concert gratuït al Conservatori. Entrada gratuïta.

Divendres, 14 d'octubre: El concert mediàtic de la setmana és el que l'OBC dedica a Titanic. Però els que no siguin amants d'aquesta transatlàntica banda sonora tenen, afortunadament, nombroses alternatives. Per citar només algunes: el cicle Sopars Lírics inicia temporada al restaurant 7 Portes amb el tenor David Alegret, la Sopars Lírics torna a obrir les portes per acollir la sèrie de concerts de tardor i el cicle Ars Longa ofereix a la Basílica de Santa Maria del Pi un viatge a l'edat d'or de la viola de gamba amb l'ensemble Les Sons Harmoniques. Entrada: 10-58 € per a 'Titanic'; 50 € per als 'Sopars lírics' (incloent el sopar); aportació voluntària per Ars Longa i la Casa Bartomeu.

Dissabte, 15 d'octubre
: L'Orquestra Simfònica del Vallès actúa al Palau de la Música amb la Simfonia número 4 de Mahler, dirigida per una de les batutes més respectades d'Espanya: Víctor Pablo Pérez, titular de la Simfònica de Galícia. La primera part del concert està dedicada a compositors polonesos, ja que l'esdeveniment s'emmarca dins de la programació del Festival de Música Polonesa, que se celebra durant aquests dies a diferents punts de Catalunya. Entrada: 22-73 €

Diumenge, 16 d'octubre: El violinista Joel Bardolet és un dels tres elegits com Músics residents durant un any a La Pedrera. En la seva primera presentació al públic dins d'aquest cicle, Bardolet, actual concertino de l'Orquestra Camera Musicae, ofereix un format molt poc habitual per a un concert clàssic: una barreja de violí i dansa, amb obres de Bach, Kurtág, Telemann i Trumpy. Entrada: 12€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada