Barcelona Clàssica: Pla de diumenge al migdia a El Maldà: viatge a la cort del rei Joan I d’Aragó

dissabte, 30 d’abril del 2016

Pla de diumenge al migdia a El Maldà: viatge a la cort del rei Joan I d’Aragó

Locus Desperatus
Hi havia una vegada “un rei d’Aragó, generós i paladí dels ideals cavallerescs, disposat a envair Sardenya…” Així podria començar la història que el grup Locus Desperatus ens vol explicar, a través de la música, el diumenge 1 de maig, a les 12.30 hores, a l’espai El Maldà.
 
El 2013, després d’haver coincidit en altres projectes de música medieval, Pepe Luna, Meritxell Genís i Oriol Casadevall engeguen l’ensemble Locus Desperatus, amb l’objectiu d’ “apropar l’espectador a la cultura i la societat medieval a través dels diferents estils i repertoris de l’extens patrimoni musical de l’Edat Mitjana”, segons expliquen a la seva web.



Concretament, al concert de diumenge, Locus Desperatus proposa “un viatge a la cort de Joan I d’Aragó per gaudir de les músiques que ressonaven en els seus palaus, des de les obres religioses, fins les refinades peces de l’Ars subtilior” (els no entesos en música medieval han de saber que l’Ars subtilior és un estil musical cortesà propi de França i de la Corona d’Aragó al segle XIV).

El concert forma part del nou cicle programat a El Maldà pels diumenges al migdia, centrat en el patrimoni musical català. Cada concert representa una època, un estil i un gènere diferents, però units entre ells pel fet d'interpretar una música representativa d'una part del patrimoni musical català. 

El cicle vol oferir una mirada a la música que s'ha fet al llarg de les diferents etapes i contexts històrics a Catalunya. El proper concert del cicle serà el 5 de maig i estarà dedicat al cuplet català, amb l’actuació del duet Betzuca. El preu de cada concert són 12 euros (comprant l’entrada a taquilla; reservant per la web, són 10 euros).












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada