Barcelona Clàssica: Mitsuko Uchida, la millor especialista en Mozart del món, dirigeix a la Mahler Chamber Orchestra al Palau de la Música Catalana

diumenge, 10 de gener del 2016

Mitsuko Uchida, la millor especialista en Mozart del món, dirigeix a la Mahler Chamber Orchestra al Palau de la Música Catalana

Mitsuko Uchida. Foto: Richard Avedon
Dilluns 11 de gener Mitsuko Uchida dirigirà des del piano la Mahler Chamber Orchestra al Palau de la Música Catalana en un concert del cicle Palau 100 dedicat a Mozart, una de les especialitats de la reconeguda pianista.

Mitsuko Uchida és japonesa de naixement i vienesa d’adopció i està considerada com una de les millors intèrprets de l’obra de Mozart. Actualment està immersa en un projecte de gravació integral dels concerts de piano de Mozart amb l’Orquestra de Cleveland, sota la seva direcció. La primera entrega de la sèrie va aconseguir un Premi Grammy el 2011.

Uchida ja va enregistrar la integral de concerts de piano de Mozart fa anys amb l’English Chamber Orchestra, però en aquella ocasió dirigía Jeffrey Tate. 

De la seva banda, la Mahler Chamber Orchestra reuneix joves virtuosos procedents de diversos països. The Guardian els ha inclós al seu rànking de les millors orquestres del 2015. Amb aquest projecte, la formació inicia una col·laboració a llarg termini amb Uchida, centrada en el Concerts de Mozart, i que els durà a una gira per l’Estat espanyol, Luxemburg, Salzburg i Frankfurt.

El repertori del concert inclou el Concert per a piano núm. 19, en Fa major, KV 459 i el Concert per a piano núm. 20, en Re menor, KV 466. El programa es completarà amb el Divertimento en Si b menor, KV 137, “Simfonia Salzburg” per a orquestra de corda.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau una nova sessió de “Parlem de música” amb la conferència entorn del concert a càrrec del crític i musicòleg Manel Cereijo.

Recuperem una de les gravacions de Mitsuko Uchida disponibles a YouTube, en aquesta ocasió amb la Camerata Salzburg.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada