Barcelona Clàssica: 'Hivern de lied' a Barcelona: l'Institut Goethe i l'ESMUC impulsen el cicle de recitals gratuïts Winterlied

dimecres, 27 de gener del 2016

'Hivern de lied' a Barcelona: l'Institut Goethe i l'ESMUC impulsen el cicle de recitals gratuïts Winterlied

Gener i febrer són mesos densos en la programació musical perquè, amb l'inici de l'any, es posen en marxa nous cicles i iniciatives de diversos mesos de durada. És el cas, per exemple, de Winterlied, una sèrie de concerts a càrrec d'estudiants, majoritàriament alumnes del Màster de Lied de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Com expliquen en la presentació del cicle, de la mateixa manera que el lied es cantava en els salons de la burgesia, aquests concerts se celebren a la cafeteria de l'Institut Goethe. Igual que el públic del segle XIX, es pot menjar i beure mentre s'escolta el concert.

Els recitals tenen lloc els dijous, amb periodicitat quinzenal, fins al 10 de març. L'entrada és gratuïta, tot i que s'accepten donacions. Tots comencen a les 20 hores.

Cada concert proposa un tema com a fil conductor. Per exemple, el del dijous 28 de gener porta per títol "La infància s'acaba", i en ell intervindran les sopranos Alba Quinquilla i María Alonso i les pianistes Beatriz González i Amaia Rodríguez. El repertori inclou obres de Robert Schumann, Hugo Wolf, Franz Schubert, Gustav Mahler i Richard Strauss.

Al febrer, els concerts estan programats per als dies 11 i 25. El primer d'ells proposa el tema del "Homenatge a la dona", amb obres de Clara Schumann, Fanny Hensel, Johannes Brahms i Richard Strauss. A la nòmina d'artistes, figuren Eva Requena (soprano), Martina Ribalta (mezzosoprano), Cristina Álvarez Losada i Paco Cholbi Llobell (piano).

Per al 25 de febrer, el concert, sota el nom de "Maridatges", barreja música i textos literaris, en una interpretació a càrrec de les sopranos Carmen Mateu i Eva Requena i el pianista Ian Lleonart. Les obres són de Robert Schumann (amb textos de Nikolaus Lenau), Johannes Brahms (textos de Johann Wolfgang von Goethe), Arnold Schönberg (textos de Richard Dehmel) i Claude Debussy (textos de Stéphane Mallarmé)

El cicle conclourà el 10 de març, amb un programa encara sense revelar del qual només s'ha donat a conèixer el nom: "Cançó catalana i sorpreses finals".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada