Barcelona Clàssica: Les millors òperes de Londres i Nova York, als cinemes de Barcelona

diumenge, 4 d’octubre del 2015

Les millors òperes de Londres i Nova York, als cinemes de Barcelona



Amb la nova temporada, a més de la programació de música en viu, tornen també les projeccions d'òpera en cinemes. Hem trobat fins a quatre cinemes a la ciutat de Barcelona, tres del Grup Balañá i un del Grup Yelmo, que ofereixen retransmissions en directe d'òperes des dels millors teatres del món. Es tracta de projeccions amb la màxima qualitat que fan possible seguir tot el que passa al teatre, incloent-hi els temps de descans.

Enguany, el Grup Balañá ofereix la programació d'òpera i ballet a tres sales de la ciutat: Bosque Multicines, Arenes de Barcelona Multicines i Gran Sarrià Multicines. La propera sessió és dilluns dia 5, a les 19.45 hores. Es projectarà Le nozze di Figaro, en directe des del Royal Opera House, amb Erwin Schrott i Anita Hartig (la soprano que recentment va obtenir bones crítiques al Liceu com la Violetta a La Traviata) i producció de David McVicar.




L'entrada a cada sessió costa 21,50 euros. Els dies vinents, podrem veure dos ballets:  Giselle, el diumenge 11, en directe des del Bolshoi de Moscou, i la Gala de les Estrelles des de la Scala de Milà. Pel que fa a títols d'òpera, durant la temporada es retransmetran, per exemple, Cavalleria Rusticana i Pagliacci des de Londres, Lucia de Lammermoor des del Liceu o Il trovatore des de l'Òpera Nacional de París.

D'altra banda, els cinemes Icaria-Yelmo acullen durant els propers mesos el cicle Opera MET. Es tracta de la retranmisió en directe des del Metropolitan Opera House de Nova York dels grans títols de la temporada. El cicle es va iniciar el dissabte passat amb Il trovatore i l'aparició estel·lar d'Anna Netrebko, fet que Joaquim d' In Fernem Land ens explica així de bé.



El preu de l'entrada és de 21 euros, i hi ha la possibilitat de tenir descomptes mitjançant l'adquisició d'abonaments per a 5 i 10 òperes. Properament podrem veure, per exemple, el Tannhaüser que dirigirà el mateix James Levine (el mític director de l’òpera novaiorquesa), la Manon Lescaut que protagonitzarà Jonas Kaufmann, la Turandot amb Nina Stemme o el Roberto Devereux amb què Sondra Radvanovsky vol completar el repte de ser la primera soprano que canta la “trilogia de les reines” de Donizetti en l'escenari del MET en la mateixa temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada