Barcelona Clàssica: Hi ha vida a l'agenda de música clàssica d'agost a Barcelona?

diumenge, 23 d’agost del 2015

Hi ha vida a l'agenda de música clàssica d'agost a Barcelona?

Sorprenement, la resposta és sí. Per descomptat, la programació no és comparable al torrent d'activitat que es dispararà a partir de setembre, quan comencin les temporades oficials de les grans sales i arrenquin els cicles de tardor / hivern en els diversos equipaments culturals. Però la veritat és que els condemnats resignats a patir la calor d'agost a la ciutat podem trobar petites compensacions musicals.

De fet, segons el recull que hem fet per a Barcelona Clàssica, no hi ha ni un sol dia d'agost sense concert a l'agenda.

Repassem els espais que mantenen programació de música clàssica a Barcelona aquest mes d'agost. Si coneixeu algun més que ens hagi passat per alt, podeu comunicar-ho i ho incorporarem també.
  1. El pianista Jordi Masó
    Palau de la Música: 
    Després de donar per inaugurada la temporada 2015/2016 al juliol amb els concerts de Daniel Baremboin i Xavier Sabata, el Palau acull els dilluns d'agost una sèrie de tres recitals de piano que formen part de la programació del 13è San Miguel Mas i Mas Festival. Els intèrprets seleccionats comparteixen joventut i una important trajectòria internacional: Jordi Masó (qualificat pel crític nord-americà Harold Schonberg com "un pianista sòlid i intel·ligent"); Sergey Belyavskiy, finalista del Concurs Maria Canals el 2014; i Àlex Alguacil, descrit per la crítica com "un pianista brillant, amb un fi sentit musical i un potencial indiscutible". D'altra banda, el Palau de la Música també acull un seguit d'espectacles promoguts per NovAria Artist i Bohèmia s, com la versió semiescenificada de l'òpera Carmen i un homenatge en clau lírica a la música dels anys 80.

  2. Ferran Pisà inaugura el cicle del San Miguel Mas i Mas Festival
  3. Reial Cercle Artístic: El podríem considerar com el cor de la música clàssica a l'agost a la ciutat, ja que, gràcies al San Miguel Mas i Mas Festival, acull gairebé cada dia concerts de solistes o de formacions de cambra, combinant els talents locals amb joves intèrprets internacionals. El format escollit (tres sessions diàries a partir de les 18.30 hores, en horaris consecutius, però amb repertoris diferents) permet gaudir, si un vol i temps, d'una tarda sencera de música clàssica. L'entrada és econòmica: 7 euros si s'adquireix per la web i 10 euros a taquilla.

  4. Museu Europeu d’Art Modern:
    El Trio Iberia, primer concert d'agost
    al MEAM
    En un mes en què sembla que totes les institucions culturals es paralitzen (malgrat que estem en un moment àlgid de la temporada turística), hem de destacar que el MEAM continua amb el seu cicle de música clàssica per a les tardes dels dissabtes. De nou, el piano és el gran protagonista, amb els noms del Trio Iberia, Bernat Bonjorn, Edgar Cardoso i Carles Font. L'últim dissabte del mes hi haurà un canvi de registre, amb un recital del baix-baríton Iosu Yeregui.


  5. Música als Parcs: El cicle de concerts gratuïts en parcs i jardins de Barcelona redueix la seva activitat respecte al mes de juliol, però segueix actiu, amb els concerts de Merian Trio i d'Alè Quartet com a representants del repertori clàssic. Cal destacar també la participació de l'orquestra i el cor de la Westholme School, un centre escolar proper a Manchester. Oferiran un concert al Parc de la Ciutadella el 10 d'agost amb un repertori que combina bandes sonores de pel·lícules i versions simfòniques de cançons pop / rock. 

  6. Bach in Barcelona:
    Jurgen van Win
    Jürgen van Win continua amb la seva iniciativa basada en la música de JS Bach al monestir de Sant Pau del Camp, en ple barri del Raval. Els qui no puguin habitualment acostar-se als concerts del violoncel·lista holandès, sempre en horari de migdia, potser trobin la seva oportunitat durant el mes d'agost.


  7. Cicle “Maestros de la Guitarra”: La sèrie de concerts de guitarra clàssica oferirà recitals pràcticament cada dia a la Basílica de Santa Maria del Pi amb els artistes habituals (Manuel González, Luis Robisco, Pedro Javier González i Ekaterina Zaytseva, principalment). Ocasionalment, l'actuació es desplaçarà al Palau de la Música. El calendari complet es pot consultar al seu web. 

    Barcelona Guitar Trio

  8. CaixaForum: Portem mesos de poca activitat de música clàssica a CaixaForum i agost tampoc suposarà un canvi significatiu de tendència. No obstant això, per al dimecres 26 d'agost, està programat un concert de la formació Spanish Brass Luur Metalls, un quintet de vents amb més de 25 anys de trajectòria en la música de cambra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada